Als zelfstandig HR-professional beschik ik over jarenlange ervaring om leidinggevenden te coachen bij de dagelijkse vraagstukken met betrekking tot organisatieontwikkeling, de eigen stijl van leidinggeven en hoe medewerkers te motiveren tot ander gedrag en uit te dagen tot nemen van nieuwe initiatieven.

Het viel mij op dat er voortdurend verschillende veranderingen worden geïmplementeerd, maar dat het daarbij vaak ontbreekt aan een gerichte aanpak om de verandering tussen de oren van medewerkers te krijgen. Zonder draagvlak in de organisatie wordt veranderen een moeizaam en zwaar proces. Zo kreeg ik te maken met managers die het overzicht kwijt waren en medewerkers die sceptisch tegenover de nieuwe ontwikkelingen stonden.

Deze ervaringen hebben me geïnspireerd tot het ontwikkelen van een eigen aanpak, waarmee het veranderproces in een organisatie op een positieve manier kan worden ondersteund. Op deze pagina lees je meer achtergrond informatie over hoe mijn aanpak tot stand kwam en waar Choose Change voor staat.

Over Eva

Ik werd geboren in Amsterdam in 1969. In deze stad groeide ik op en studeerde ik psychologie en personeel en arbeid. Nadat ik in 1995 mijn studies had afgerond, vervulde ik diverse rollen variërend van trainer in personeelsinformatiesystemen, tot mobiliteitadviseur en allround HR-adviseur. Vanaf 2007 besloot ik om mezelf te vestigen als zelfstandig HR-adviseur. In de rol van projectleider en procesadviseur deed ik ruime ervaring op in het coachen en begeleiden van management en medewerkers gedurende diverse ingrijpende verandertrajecten.

Omdat ik geloof dat je nooit bent uitgeleerd en ik een onweerstaanbare drang naar nieuwe kennis en vaardigheden heb, volgde ik diverse opleidingen en trainingen in binnen en buitenland.

Zo reisde ik diverse malen naar de VS, om daar trainingen te volgen in het coachen en begeleiden van mensen. Het was tijdens deze trainingen dat ik er steeds meer van overtuigd raakte dat het nemen van verantwoordelijkheid voor het eigen gedrag een belangrijke voorwaarde is om te kunnen veranderen. Vanuit dit inzicht ontwikkelde ik mijn passie voor veranderen steeds verder.

Om mijn ontwikkeling ook op organisatieniveau te ondersteunen, volgde ik de postdoctorale opleiding Verandermanagement aan de VU in Amsterdam. In 2012 behaalde ik hier de titel Certified Change Management Master (CCMM).

Hier kreeg ik bevestigd dat organisatieverandering alleen succesvol tot stand komt als deze ondersteund wordt door de in de organisatie werkzame mensen en kreeg ik de tools aangereikt om te interveniëren in verandertrajecten.

In de praktijk ervoer ik dat verandertrajecten door deelnemers vaak als taai en lastig worden ervaren. Doordat ik waarde kon toevoegen om dit traject te versoepelen, besloot ik een aanpak te ontwikkelen die zich richt op het meekrijgen van mensen in een veranderproces.Het doel van deze aanpak is om veranderen in de eerste plaats gemakkelijker te laten verlopen en in de tweede plaats ook leuker te maken.

Hiertoe heb ik Choose Change (2014)opgericht dat staat voor ‘bewust kiezen voor verandering’ wat de kern van mijn filosofie vormt. Een belangrijke les die ik als ondernemer leerde is dat wanneer je niet kiest, de keuze voor je wordt gemaakt. Alle reden om kiezen voor veranderen op een positieve manier!

logo Choose Change verandermanagement

Wil je meer weten over mijn manier van werken?

Ga dan naar Mijn Aanpak of neem direct contact op met mij op 06-12424998 of per e-mail op eva@choosechange.nl

Choose Change verandermanagement Amsterdam | m : 06 12 424 998 | e:  eva@choosechange.nl